søndag 10. oktober 2010

Sti for øyet på Fossnes

Stein hus foss er laget av Jørn Rønnau. Verkene er utført i mørk labrador, labrador antikk, Norwegian rose og stedets egen rombepofyr. Her er rombepofyr som Monica Hiis skaffet fra sin eiendom og er en sjelden steinsort. Vakkert er det å se alle steinsortene som ligger langs ei fjell-ur i vakker urgammel stein Denne parken har blitt en opplevelses-sti av det sjeldne og er et supert sted å ta med barn til, som appelerer til barnefantasien.
En prosjektgruppe på seks personer har valgt ut 12 kunstnere fra 8 europeisk land til å skape sine fortellinger om skogens egenart. Blåbærskogen er laget av Sverre Tveito Holmen og består av 11 keramiske blåbær, fylt med betong. Facinerende å se disse store blåbærene drysset utover skogbunnen. Tenk å ha piknik her , det blir som å oppleve Elsa Beskows "Putte i blåbærskogen.

Var på åpningen av Sti for øyet, skulpturparken på Fossnes i Andebu. Der var ordfører, kultursjef og kunstnere til stedet på åpningen og det var stor festivitas. Et flott kunstprosjekt som er laget av landskapsarkitekt Rainer Stange som har laget den på indianervis og lar stien bukte seg frem i pakt med naturens egen magi. Stien er nå lys-satt så den kan brukes døgnet rundt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar