lørdag 6. mars 2010

Vin.

Så er det det ferdige produktet som blir tappet på flasker. Etikettene skal på og så er det butikker og restauranter som skal formidle det videre til kundene. Det blir produsert utrolig mye god vin på Tenerife, så vi har hatt mange gode øyeblikk sammen med gode venner rundt bordets gleder, og vin er godt for sjelen som maten er for kroppen.
Vakkert er det å se disse vinrankene som står så majestetisk etter hverandre på jordene. Her er det før bladene og frukten er kommet på så det ser litt tørt ut. Vannings-systemet er smart. Ser den svarte vannslangen som er festet på stammen til hver vinstokk bortover, og en liten vanndyse mot stammen , så hvert tre får riktig kvanta med vann. Det er visst mye jobb med vindruedyrking, klipping av stokkene og sprøyting, men slike store områder med vindruestokker er et vakkert syn, og det ferdige produktet- vinen skal tappes og smakes på må være et spennende øyeblikk for bonden, og ikke minst et stolt øyeblikk når det smaker himmelsk.

Det dyrkes mye vin på Tenerife og denne vakre vingården fant jeg i Santiago de Teide. Et spennende prosjekt må det være å dyrke frem egen vin på egen gård. De har gårdsbodega og prøvesmaking. Jeg har aldri tatt en gård-fra-gård runde i årets vinproduksjon, men det må prøves til neste år. Rundt Santiago de Teide er det masse mandeltrær, og det er et syn i blomstringen som finner sted i jan/feb. Det er som rosa skyer svever oppover fjellsidene.
En vakker dal med høye, flotte fjell i bakgrunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar