søndag 29. januar 2012

I hattens verden

Hatter i organiske former. Modist: May Jacobsen Hvistendahl.
Disse rød er for de modige. Modist: Anne Katrine Amundsen.
Rosehatt i filt. Elegant! Modist: Irene Myrbostad.
Denne her er bare lækker. Modist: Ingeborg Holthe Dhunsi.
Denne er jo bare skjønn da. Valertinerhatten, flott til en sommerbrud. Modist:Åshild Oma Sele.
Hatter har alltid fasinert meg, og nå har det vært en flott hatteutstilling i Larvik kulturhus Bølgen. Disse røde her er bare lekre.

tirsdag 24. januar 2012

Velkommen til verden.

Plutserlig kommer det en snål unge som er noe helt for seg selv, som har sin egen vinkling på livet. Som flakser rundt som en vakker sommerfugl, og sier ;jeg fant, jeg fant som Askeladden. Det er viktig å være nysgjerrig på livet, ikke være redd for å gi seg i kast med "umulige" prosjekter, ikke la seg skremme og dominere av andre mennesker. Bli selvstendig og til slutt FRI. Lytte til din indre stemme. Det er en fin pekepinne i livet. Hør på de som er kloke og kan gi deg noe gode råd. Ikke de som preiker en masse vissvas og piss, søk likesinnede, utveksle meninger og erfaringer, søk kunnskaper på mange plan. Fyll deg med rikdom fra kunnskapens rike kilde, oppsøk naturen som kan gi deg stillhet og ro i sjelen, se på alt som lever. Vær 100%tilstede i livet. Det er de rådene jeg kan gi deg, min nyskapte prinsesse Marselie!

Et nytt lite under er skapt, et nytt barn er født. Velkommen til verden, lille Marselie,en vakker liten prinsesse som jeg er farmor til. Måtte du få et langt og lykkelig liv her på jord og til glede for de som er glad i deg og som kommer til å følge med deg oppover i oppveksten. Et nytt individ som ren og uskyldig står, med blanke ark som skal fylles ut-etterhvert. En personlighet som få vet sammensetningen av, og følgende blir. Alle er vi født unike. Noen trekk får de fra foreldrene, men man undres mange ganger : hva får de det fra?



søndag 22. januar 2012

I dag kom vinteren til Sandefjord

Mønster i iskrystaller så vakkert, mange vidunderlige mønstertegninger kan man oppdage i den tynne isen som dekker vannpytter. Jeg fant, jeg fant, sa Askeladden.

Iskrystaller på vindusruten og tunge, hvite trær, og potespor i sneen etter en glad bikkje som graver i sneen og borrer hodet ned. Sne er moro både for to og firebeinte.



I dag kom vinteren til Sandefjord. I går kveld lavet det ned og vi våknet til ett hvitt landskap, winterwonderland. Bilde forandrer seg, og det var deilig å se sne igjen. Vinter skal være vinter. trærne står snetunge og vakre som et julekort.





fredag 20. januar 2012

Vintermorgen.

På denne tiden av året er det vakre soloppganger over havet. Nydelige farger som gir landskapet et eget stemningsfullt bilde. Stillheten-ikke en lyd høres fra naturen, ingen båtlyder og måkeskrik-bare en myk stillhet over en gyllen himmel og hav. Å bo ved havet gir en egen ro i sjela, bilde forandrer seg etter årstiden, og øyet fester seg aldri til det samme. Disse fargene kombinert med mørket gir et ekko i sjelen. Vandre langs havet på denne tiden av året er flott. hvit rim henger fast i gresset, hyttestrøk med mørke vinduer og vinteropplag av utemøbler klar for nok en sesong. Hvit bjerk står og spriker med sine bare stammer mot en knallblå himmel. Knitring og is som sprekker under fotsålen i islagte dammer. Iskrystaller i vakkert mønster som ligger opp på vannpytter. Det er mye å oppleve og se på min vandring langs havet i det myke lyset. Hver årstid har sin sjarme.

fredag 13. januar 2012

Vinterdagen.

Granholmen Camping er et yndet sted for hundegåere om vinteren. Alle campingvognene er borte og det er fritt frem for lekende hunder. Enkelte campingplasser lar vognene stå vinteren over, slik er det heldigvis ikke her. Det har blitt et fint boltringssted for store og små hunder i alle fasonger og størrelser. Lekepark for våre firbeinte.

Har ikke vært mye snedager i vinter. Tirsdag kom det noe sne og landskapet ble hvitt og vakkert "winter-wonder-land for en dag. Helmer, Laika og jeg hadde en tur på Granholmen der Laika fikk fart rundt i sneen på jakt etter kråker, og vi kunne nyte vakkert vinterlandskap- for en dag.



mandag 9. januar 2012

Å skape seg et hjem.

Jeg ønsker Ine og Espen lykke til med å skape sitt eget hjem og at de får mange fine stunder der sammen med sin nye verdensborger.

Espen , Ine og Marvel har flyttet i ny leilighet og holder på å skape seg et nytt hjem. Snart kommer et nytt familiemedlem, prinsessa selv, lille Marselie. En ny,lekker leilighet som skal innredes så det blir deres "home, sweet home". Det er bestandig en glede å flytte til noe større og bedre. Utsikten ble de fasinert over. Møbler, lamper, tekstiler, alt som gjør det til deres personlige slott. Alle har vi vært igjennom denne prosessen i livet. Har flyttet til noe større, noe bedre. Gledet seg over det og nådd sine ønskers mål. Vi som har levd en stund, og som har hatt hus, hage o.s.v. har kommet til en annen epoke i livet. Mange selger nå sine hus, for å flytte inn i en ny, moderne leilighet i byen for å få det mere lettvindt. Ikke hagestell, snemåking, vedlikehold o.s.v. Jeg er ikke der. Elsker å grave i jorda, se ting gro rundt meg, ha luft, lys og natur rundt meg. Har blitt "kvelt" i en blokk med folk, og støy på alle kanter. La tingene komme som de faller, og jeg trives i min egen skaperverden, mine planter og blomster. Om vinteren tilbringes en del av tiden i syden. Men huset står der like fint når jeg kommer tilbake. Huset er fyllt av ting etter et langt liv, som skaper minner fra reiser o.l. Man har nok-av det meste og selv om ting begynner å få sin elde over seg sier jeg at det er moderne, folk kjøper slitte ting dyrt for det er trendig. Her er det naturlig. Ennå kan jeg falle for vakre ting, og da må jeg til auksjoner o.l. ikke i butikker, der det er mye masseproduksjon og like ting. De som flytter til noe mindre har problemer med å vite hva de skal gjøre av alle tingene sine. Barn vil ikke ha noe, de har nok ting og tang fra før av. Har jeg vært ung i dag tror jeg at jeg har innredet boligen med ting på nettet som skal selges fra dødsbod eller de som flytter til noe mindre. Gamle, vakre ting, møbler i vakker treverk og kunsthåndverk. Alt for mye blir kastet.



lørdag 7. januar 2012

Salg.

Julen er forbi, og det er rett over i januar og hverdag og-SALG. Butikken skal kjøre ut sine vintervarer og gjøre klart for våren og sommerens mote. Butikkene flommer over med klær og sko med store avslag. Jeg vandrer rundt på kjøpesentrene med massevis av kjedebutikker, og det slår meg at alt er så likt. Rysjer, perler, dill og dall, og dårlig kvalitet på klærne-bruk og kast. Hvor er det blitt av klassiske klær med god kvalitet og holdbarhet? De fleste modellene er beregner på unge mennesker, masseprodusert og STYGT tøy. Haugevis av billig "smykker", også der glitter og stas som juletrpynt. I skobransjen kan jeg finne mye bra kvalitet-ennå. har inntrykk av at nettsalg er populært iblandt ungdommen. Jeg vil helst prøve, kjenne og se hvordan plagget fører seg før eventuelt kjøp. Vil heller ha noen få kvalitetsplagg, enn masse pjus. Disse lekre motskoene har jeg fått av min moteintressert svigerdatter Ine. Lekre, sexy og til taxiebruk, eller restaurantbesøk der man kun skal gå igjennom lokalet før man setter seg ned. Jeg liker lekre sko, veske og annet tilbehør. Det kan freche opp ett eller så kjederlig antrekk. Håper noen satser på klassisk engelsk mote med kvalitet igjen. Enkle, vakre plagg uten forstyrrende dilldall.

søndag 1. januar 2012

2012

2011 er fortid, 2012 er fremtid. Et ubrukt år som skal brukes til mange ting, mange fremtidsplaner er under arbeide i hjernen. Men ingen vet hva som kommer av uforutsette hendelser, og det er bra, men planleggingen med hvordan man vil leve bestemmes av hvert individ selv, og i samarbeide med andre. Tiden går så fort, et år, ti år forsvinner i livets strøm. Det er spennende å leve. Ønskene er mange, men det viktigste er å være 100% tilstede i eget og andres liv, å engasjere seg. Møte andre med ett åpent sinn, og være positiv. Utstrålingen fra menneskene seg imellom er sterkere og påvirker mere enn man tror. VELKOMMEN 2012!