torsdag 13. mai 2010

Sardinia.

Desserten var søt og kraftig. En spiser godt i italia. Skål for bordets gleder.
Pasta sammen med havets frukter er en bra kombinasjon. Her er det fritert blekksprut og fisk som smakte utmerket.

Restaurantlivet er et kapitel for seg selv, og italiensk mat er enkel, men velsmakende. Italiensk vin er i toppklasse, især hvitvinen er nyderlig.


Trange gater,høye hus i skarpe farger, vakre buer, gamle, flotte dører, katter og hunder og mennesker. Bosa var en flott middelalderby med historie i hver sten.For ikke å snakke om blomster-engene . Livet og frodigheten som befant seg utenfor kapellet.
Dette utrolige flotte veggmaleriet fant vi et lite kapell oppe på borgen. Livets gang.

Vi tok bussen til Bosa en gammel middelalderby med en festning fra 11. århundrede. Her er vi på vei opp til festningen og fikk panoramautsikt over byen. Bosa var en flott by med en kanal som randt gjennom byen og mange bruer som gikk fra den ene til den andre siden. Mange av de gamle husene i gamlebyen var under restaurering . Alltid er det mange kirker som preger disse byene, og vi måtte kikke innom alle vi gikk forbi. Denne blomstersmykkede veggen var et syn. Da vi tok bildet kom naboen ut og sa det var en kunstner som bodde i leiligheten. Vi spiste lunch på den restauranten kunstneren hadde utstilling av bilder. Det var spennende å gå i de trange gatene. Visste aldri hva som møtte deg rundt neste sving. Små parker, uterestauranter, vakre klesbutikker med klær, smykker og ikke snakke om alle de vakre italienske skoene. Gamle fasader, vakre , gamle tredører. Det var som å vandre rundt i et museum. Italienerne prater høyt og mye, og det høres ut som et maskingevær når de setter i gang.


Neptungrotten var en kjempeopplevelse, den flotteste grotten jeg har besøkt. Vi måtte komme sjøøveien inn til denne grotten, hvor store dryppestinsformasjoner preger veggene. En facinerende verden full av vakre skulpturelle former.

Båthavnen ligger vakkert til med mange båter i alle størrelser. Rundt gamlebyen er den gamle bymuren, og strandpromenaden er lang og vakker. Maria Pia og Lido har en innbydende strandpromenade, lang-grunne strender, utsøkte restauranter og hyggelige kafeer. Her ligger båtene som går ut til Neptungrotten.Vi bodde i Alghero, en liten by ikke langt fra flyplassen i nord. Sammensatt av idyllisk plassering, historiske minner og mennesker som er glade i å leve , som gir energi til de som besøker stedet.. Vi bodde på Hotel El Balear som lå nede ved strandpromenaden ikke langt fra gamlebyen. Dette stedet med en fantastisk staude som hadde bredd seg som et teppe foran det gamle huset passerte vi hver dag. Et syn så vi måtte stanse opp og nyyyyyyde hver gang.

2 kommentarer:

 1. Sardinia var jeg på midtvinters for veeeldig mange år siden...
  Spesielt på alle måter...
  Dumpet inn her da jeg søkte på soppfarging... Si veldig gjerne ifra hvis du skal ha kurs. Jeg har sååå lyst til å lære det..Utrolig vakkert!
  Fin helg til deg fra Randi

  SvarSlett
 2. Takk for det. Mange har spurt meg. Får se hva jeg får til.

  SvarSlett