fredag 28. mai 2010

Markblomster

Skogfiol, nok en nyderlig liten blomst med vakker blåfarge og hjerteformet blader. Den er ikke noe å plukke inn for den vissner fort. Det gjør mange av naturens blomster, så det beste er å la de stå, og bare nyyyyydes der og da, men en bukett markblomster gjør noe med oss, og vekker opp de gode følelsene av barndom, sommer, barbent i gresset. Hvilken vidunderlig blomsterflora vi har. Gå ut og se og lukt NU, ingenting varer evig. Hver liten blomst har sin tid og stund i økosystemet vårt.
Liljekonvallen, manges yndlingsblomst p.g.a. lukten og de små, hvite bjellene, elegante formet bladene, så den er å finne i mange brudebuketter. En liten bukett på bordet sprer vellukt i hele huset.

Den yndige stemorsblomsten er femenin og moderlig med sine smileansikter. Den kan også opptre i blå tepper, men de holder seg mere samlet og i grupper, så de er små sosiale vesner.


Jeg elsker markblomster med deres farger og former og velduft. Løvetannen kan en bli lei av når den brer seg utover plener og gårdsplass, men vakker er den også der den står som små gule soler i alt det grønne. Den formerer seg og er livskraftig denne solblomsten. Borer hodet sitt gjennom asfalten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar