lørdag 8. mai 2010

Akerselva.

Lørdag gikk vi hele veien langs Akerselva i strålende sol. Tok bussen opp til Maridalsvannet og startet der, og vandret stien langs elven ned til byen som er 9 km. Gikk forbi gamle fabrikker som nå er omgjort til kunstsentrer, kafeer, idylliske murbygninger med historie. Spiste lunch på en utekafe, hadde vin i sekken, og hadde et lite glass ved Akerselvas brusende vann. Så på det fargerike livet som eksisterte der blandt fugler og mennesker. Et urbant liv når vi nærmet oss Grunerløkka og kafelivet der. En hyggelig jentetur, not so far away.
Ut å spise middag om kvelden. En glad gjeng deltar på swing-in-Oslo. Maten, vinen og stemningen var upåklagerlig. Det vi reagerer på er støy. Umulig å føre samtale med alle rundt bordet når resturanten er stor, og mange mennesker i samtale. Vi gikk på baren på toppen på Grand etterpå, og der hadde de høy musikk, så det var like håpløst. Fant en liten hyggelig bar et annet sted på samme hotell. Der var det stille, hyggelig tassende, eldre bartender, og gjestene var voksne. Da fant vi stedet som vi fant oss vel tilrette i, og vi kunne "hygge" oss.

Å reise er bestandig spennende uansett sted og mål. Her har vi venninnegjengen på Oslotur. Hanne, Kirsti,Kjersti,Kjersti og Kari. Vi ruslet rundt i Oslo, gikk på teater og så "Kalenderpikene" om kvelden, lå over på hotell og gikk tur hele veien langs Akerselva dagen etter. På tur skaper forventning, pynte seg, gå ut og se storbyens pulserende liv. Her har jentegjengen havnet blandt blomstene på torget.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar