onsdag 16. mars 2011

Sitio Litre
En del av denne praktfulle hagen har en avdeling med orkideer, derfra navnet. Det skal visst finnes ca. 350 arter der til enhver tid.


Nederst i denne hagen befinner det seg en liten bar med små retter, vin, kaffe,og øl. Sitte der å lese er en fornøyelse. En stille krok i en vakker, gammel hage full av historie og atmosfæreEn annen berømthet som har sittet i denne hagen og skrevet bøker er Agatha Christi. hun og datteren Rosalyn tilbrakte en ferie her i1927. Her skrev hun en av sine berømte noveller: "Den mystiske Mr.Quin.
En av mine yndlingssteder her i Puerto er Sitro Litre eller orkidehagen som den også kalles. Stedet ble bygget i 1730 av en engelsk, rik familie som het Mr. Archibald Little som hadde huset frem til 1854, da Mr. Charles Smith familie hadde dette stedet til 1996. Det har vært mange berømtheter som har besøkt denne familien. Noen av kjente mennesker som har vært der er William Wilde, Oscar Wildes far. Den kjente botaniske malerinnen Marianne North bodde der i to måneder i 1875 der hun stod i hagen og malte, og det er plasert kopier av maleriene i hagen så en kan se hagen er den samme etter 130år. Sitio Litre er den eldste bevarte hagen på Tenerife, 230år gammel. Et praktfullt sted, full av atmosfære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar