tirsdag 15. mars 2011

Sardinias begravelse.

Så avsluttes det hele med et gedigent fyrverkeri. Det kan spanjolene. Det er voldsomt og fantastisk. Hele himmelen blir fyll av stjerner av forskjellige typer. Festen kan begynne. Grande Fiesta!
Endel av gråtekonene før de kaster sløret og blir de glade enker. Det er mange menn som kler seg ut som damer, og damer som kler seg ut som menn. Særlig kjærestepar skifter "kjønn" denne kvelden. Når gutta kler seg ut tar de den ut, og overdriver med pynt og stæsj til de grader, mye kreativt og komisk å se.

Sardinas begravelse er en tradisjon her på øya. Da lages det en stor pappmasje av en fisk som de drar rundt på en tilhenger i byen, mens sortkledde gråtekoner følger etter med store hatter med sørgeslør og gråter uhemmet. Det er en underlig posisjon som går rundt i gatene. Fisken blir fraktet ned til havnen der den blir brent, så følger et stort fyrverkeri, og så kaster alle gråtekonene sløret, og det blir big party med full fest og dans på torget. Symbolen er alle fiskerne som forsvant på havet, og alle enkene som ble igjen. Havet gir og havet tar. Livet går videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar