onsdag 8. september 2010

Fottur i Cotswold Way, England

Resten av turen frem til Bath brukte vi buss og taxi. Tilbrakte den siste dagen i historiske Bath med sine flotte, gamle romerbad som er kjent. Den første delen av denne ruten som vi gikk frem til Painswick var den flotteste delen. En annen by vi var innnom som også jeg vil nevne er Broadway, nok en vakker landsby. Cotswold Way fra Chipping Campden til Bath en en ukes rute hvis en skal gå hele veien frem. Vi har tatt vår pilgrimstur, sjelen er renset og kroppen er trimmet, og fornyet energi flyter rundt i kroppen. Thank you, old England!
Dette oppslaget fant jeg inne i kirken. Det speiler vel engelskmennenes lynne. Noe tilsvarende ville vi aldri ha funnet oppslått i en norsk kirke.

St.Mary,s Church er fra den siste halvdel av 14årh. Nittini trær er plantet på området, og historien forteller at tre nr. 100 som blir plantet alltid dør, for djevelen vil alltid drepe det. Trærne var klippet i runde baller. Mange flere hundre år gamle gravstener stod der og gravstener på gamle kirkegårder har alltid facinert meg. Det er en egen stemning der våre forfedre ligger, og som en gang i tiden har sett det jeg har sett, har følt det jeg føler, og har hatt sine sorger og gleder som det er å være et menneske på denne vår jord.


I Painswich bodde vi på Ashton House B&B. Painswick er en utrolig charmerende by med charmerende kafeer, butikker og et blomsterflor som kunne ta pusten fra en, smånusselig.Vi besøkte en rokkokohage med gamle stilarter i lysthus på området. Der hadde de gamle eple og pæresorte, sorter som de dyrket for flere hundre år siden. Trærne var plantet ved et strekt gjerde så hele hagen fikk et geometrisk oppdeling som fikk en stram og oversiktig linje med god oversikt. Vannliljedam og stier
Gammelt slott i bakgrunnen, hvite sauer med sorte hoder og sorte bein, store praktfulle trær av alle slag. Dyrene var vant til folk og reagerte ikke over ryggsekkturisten

Lisbet og Sissel, de glade vandrere. Løypen var godt merket med disse små runde skiltene med pil som viste hvilken vei vi skulle gå. Vakkert satt opp som her på en gammel planke inntil en stenmur. De gikk rett inn i naturen rundt, og "svingport" mellom beitene. Vi gikk inn i et vakkert landskap med våre eiendeler på ryggen, et fritt og ukomplisert liv, der inntrykk gikk inn og tankene fløt i en meditativt tilstand, solen skinte og engelskmennene vi møtte var hyggelige, hjelpsomme og imøtekommene. Alt oset av ro og "det gode liv".


Vi gikk til Winchcombe der vi overnattet på Ashton House B&B. Vi hadde bak oss en dagsmasj på 7 timer og det kjentes på lårmusklaturen, så det siste stykket måtte vi ta Taxi. Dette sjarmerende overnattingstedet var "typisk" engelsk med en bakhage stappfull av stauder, frukt-trær og grønnsaker. Hyggelig verts-skap, flotte rom med mye nips og pyntegjenstander over alt og engelsk breakfast med egg, bacon, bønner, sopp,og stekt tomat. Kraftig kost som satt i magen i flere timer.Dette huset er vel det jeg forbinder med Engelsk stil, stort stenhus med flott innkjørsel og veltrimmet busker, plysjplen, gedigent og pompøst.
Så begynte vår vandring inn i et kulturlandskap som var bare vakkert. Velordnet jordlapper med flotte, store trær rundt. Masse bjørnebær vokste langs stien, kuer og store horder med sauer gresset frederlig på markene, bølgende landskap med høyder der vi kunne se langt, tårn og slott. Det var som å vandre rundt i historien. Vakkert, vakkert, vakkert og rent ryddig og ordentlig over alt.

Dette fantastiske huset gjorde et sterkt inntrykk med en arkitektur som minnet om børs og katedral, blyinnfattet vinduer, buet inngangsdør, og en form for karnapp. Et spennende privathus som jeg fikk lyst til å se innvendig. Et hus med sjel og der historie sitter i veggene.


Markedsplassen står i hovedgaten High Street, og det er som å ta et laaaaaangt skritt tilbake i tiden. I denne gaten finnes en mengde flott arkitektur fra forskjellige tidspoker tilbake i tid.Årets fottur gikk i Cotswold Way på sør-vest-siden i England. Vi startet i Chipping Campden som regnes som en av de vakreste landsbyene i England. Et utrolig sjarmerende sted med vakre, honningfarget gamle stenhus, sjarmerende,små butikker og et blomsterflor over alt, velstelt og rent over alt.Her har vi Lisbet, Karen og Sissel utenfor en av disse blomsterkledde stenhusene. y

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar