onsdag 10. februar 2010

Fottur ved havet.

Her er målet for fotturen, et gammelt hærskapshus som en rik godseier bodde i for lenge siden. Kommunen har hatt et restaureringsprosjekt gående, så vi har vært heldig å få se det innvendig, med sine vakre paneler og gulvfliser, men nå er det stengt. Området rundt er friluftsområde som er naturpark og her vokser det skjeldne planter som er fredet. Det er en egen stemning i slike gamle hus, og det er synd at det ikke kan brukes til noe, og så nær havet tærer det på maling og det ruster fort. Denne turen har jeg gått mange ganger, og den er flott. Anbefales.
Vi passerer vakre hus, og dette huset ytterst på pynten med lysthuset er lekkert, men når havet står på blir det ganske stor støy av bølgene. Det er bakdelen, og det er skikkelig høye,dønninger her . Her på denne øya er det åpent hav på alle kanter. Havet har alltid facinert menneskene, og jeg kan sitte lenge ved havkanten og se havet dønninger og følge de, veldig søvndyssende og behagerlig. En lekkert turkisblå farge på vannet, men vanskelig for bading.

Vi har en flott fottur som går langs havet ut mot klippene fra der vi bor. Stien begynner ved Maritim hotell. En utrolig hyggelig tur som det tar ca. 2 timer å gå tur/retur. Vi passerer vakre boligområder, og disse ruinene som ligger i havgapet. Vi vet desverre ikke forhistorien til dette svære bygget, med bratte trapper og en snor som de har sendt ned varer ned til bygningen. Som et spøkelseshus ligger denne ruvende bygningen ytterst på klippen. Mat for fantasiens verden, der mennesker en gang har levd og drevet med ett eller annet. Skal sjekke om jeg får storyen ett eller annet sted.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar