mandag 27. desember 2021

Jul

Da kom julen, huset ble pyntet med kuler, nisser, engler , glitter og glamour. Det er julen. Stemningen kom med puddersnø på bakken, kuldegrader og klar blå himmel, Winterwonderland . 
Espen, Ine, Helmer, Vivel og Marselie feiret julen sammen med oss i år. Utrolig koselig å ha noen minner igjen i  familiekretsen . Vår julemiddag bestod av tradisjonell ribbe m/tilbehør og riskrem m/mandel. Jentene var spente på pakkeutdelingen og det skjedde etter middagen.
Pakkehaugen var stor, både i høyde og omkrets. Stor familie der alle skal gi, og alle skal få. Det tok noen timer å komme igjennom alle gavene. Det var morsomt å se utrykkene i de forskjellige ansiktene etter som innholdet ble pakket ut. Mye papir og papp ble samlet inn, og alle skulle se hva alle fikk. Gøy da, men vi lever i et overflods samfunn.

 Så kom den rolige perioden på kvelden. Kaffe og kaker og småprat. Så forsvinner vår familiemedlemmer tilbake til Oslo, og julefreden senker seg over huset. De to eldste sitter igjen foran peisen, og leser i sin bøker de fikk i presang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar