lørdag 2. juli 2016

Monserrate Palace, Sintra, Portugal

Monserrate Palace ligger vakkert til på en høyde uten for Sintra med en vakker park rundt.
 Opprinnelig var det et kapell som lå her. I 1790 bygget Gerard de Visme et neo-gotisk palass her i ruinene. Det var Sir Francis Cook, en rik engelsk mann i tekstilindustrien som tok over i 1856 som laget palasset og hagen rundt slik vi ser den i dag. Det er mange engelske kjendiser som besøkte stedet, b.l. Lord Byron.
 En praktfull gang går igjennom huset med flotte utskjæringer i Indisk stil, som kniplinger. Utrolig utsøkt utført.
 På begge sidene av midtgangene ligger rommene etter hverandre. Her har vi biblioteket.
 En stor praktfull park innrammer eiendommen. Et gammelt kapell som naturen holder på å bryte ned fascinerte veldig. Naturen begraver og tar tilbake, naturens gang og evighetens sirkel.
 Fossefall, sjeldne trær og planter var å se over alt. Stier som slynget seg rundt i området, roseparken , vannliljedammen, mexikansk hage, japansk hage og et vell av eksotiske planter over alt.
 Det gamle kapellet var helt inngrodd av gamle trær som sprengte seg inn i de gamle murene, og skapte en ny form. Naturens kunst.
 Det var utrolig spennende og bevege seg rundt i denne parken, en stor og flott opplevelse.
Palasset lå på en høyde med en flott utsikt over parken og dalen. Det er  vel en av de vakreste og mest romantiske palasset jeg har sett, og jeg kan levende forestille meg det livet som utspilte seg her. I 1920 var det til salgs,og i 1949 tok staten det over og det ble et nasjonalt monument.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar