torsdag 10. desember 2015

Julemarkedet på Voergaard Slot. Danmark

 Voergaard Slot ligger i Brønderslev kommune . En helg i året er det julemarked på slottet, og dørene åpnes til et julepyntet slott med store flotte blomsterdekrasjoner.
 Slottet er åpent for publikum og slottet har utrolig mange flotte antikviteter en ikke finner maken til. I dag er slottet ett museum, men det står innredet og møblert etter den siste store eieren, grev Oberbech-Clausen. Det er han som har den store samlingen av møbler, antikviteter, malerier,og porselen.
 Bl.a. med klenodier av LouisXIV, Louis XVI og Marie-Antoinettes personlige innbo samt verker av Rubens, Rafael og El Greco. Slottets stuer er et studie hvordan velhavende herregårder ble møblert gjennom tidene.
 Den dansk-franske greven kjøpte Voergaard Slot i 1955, og er først og fremst hans fortjeneste at man i dag kan glede seg over den kulturhistoriske perlen. I dager det en stiftelse som driver stedet.
 Spisestuen med fantastiske lysekroner, det måtte ha vært et syn under store middags-selskaper.
 En av de mange soveværelsene.
Slottet er et rennesanseslott med voldgrav rundt. Historien om den herskesyke slottsfruen Ingeborg Skeel fra 1580 er mange og spennende, og det sies at hun går igjen. Anbefaler et besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar