mandag 7. desember 2015

Dronninglund Slott, Danmark

 I år hadde vi julebord på Dronninglund Slott i Danmark sammen med Kari, Gunnar, Birgit og Hendrik. Et romantisk slott med nydelige rom, og utsøkt mat i særklasse. Vi ble servert en fireretters middag med forskjellige viner til hver rett. Kelneren var proff og festlig og vi koset oss i vakre omgivelser.
 Nydelig kalvekjøtt i ypperste klasse, smakte himmelsk.
 Vakkert for både øye og gane. Menyen bestod av: Stekt røkt vildlaks, asparges, brønnkarse,saus Beurre Blanc med purreløk. Syltede grillet artistokk med bakte tomater, rødløk, salat og mozarella på hvitløkstekt brødcroutons. Lett sprengt duebryst med pepper-rotkrem, soirer, tranebær, syltet kvæde, og hyben samt butterdeig. (bilde over) Hovedretten bestod av kalvebryst braisert i mørkt øl og stekt kalvemørbra servert mmed stekte poteter, selleripurre, stekt sopp, hjemmelaget potetchips samt pomme Chateau. Dessert: Brendt sitronterte med lakerismarengs samt pommes Chateau.
 Festsalen er vakkert restaurert i blått. De kan ta imot store konferanser.
 Det ligger en kirke i tilknytningen til slottet, så det er et populært sted å gifte seg, og feire bryllup her.
En ridder i rustning passet på i gangene, og Sverre stilte seg modig opp klar for hugg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar