onsdag 9. september 2015

Canterbury Katedral

 Målet for mange pilgrimer er Canterbury Katedral. Det var det for oss også. Vi bodde på Greyfriars Lodge i hjerte av den historiske Canterbury. Så vi kunne gå rett ut fra overnattings-stedet vårt og kunne da se katedralen.
 Katedralen ble grunnlagt i 597, og ble fullstendig ombygd fra 1070 til 1077. Østsiden ble sterkt utvidet i begynnelsen av det tolvte århundre, og ble i stor grad bygget i gotisk stil etter en brann i 1174 med betydelige østover utvidelser for å imøtekomme flyten av pilgrimer som besøker helligdommen til Thomas Becket, erkebiskopen som ble myrdet i katedralen i 1170.
 Den har en lengde på 160 m. Der var porten både bred og høy. Her er jentene med ryggsekk på ryggen på vandring i katedralen. En guide vi snakket med sa vi kunne være glad for vi kom på denne tiden av året, for om sommeren var det kø der av pilgrimer og turister.
 Fantastiske fine glassmalerier.
 Vi fikk et bevis at vi var pilgrimer og har vært i katedralen. Canterbury er en av Englands eldste byer, med røtter i Romertiden. Canterbury har omfattende middelalderbebyggelse og en rekke  unike severdigheter.
Detalj av en flott front. Canterbury ble oppført på Unescos liste over Verdensarven i år 1988. En flott katedral, og en vakker, gammel by.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar