onsdag 2. september 2015

Årets fottur gikk til Kent, The North Downs Way

 Årets fottur fikk til Kent, England. Pilgrimsveien til Canterbury. Ruten var Hollingbourne-Charing-Wye. Videre Hythe-Dover og frem til Canterbury. Været var ikke det aller beste. Opplevde regnskyll med sterk vind, men temp. og sikten var o.k. Stiene var behagelige å gå på som her, i en bue av grønt løv-verk. Vi gikk over heier med et vakkert utsyn over farmer og landbruks-land, langs åkerkanter og sauebeiter.
 Vi vandret forbi små landsbyer med historiske , gamle hus. Spist mye god mat på puber og kroer. Møtte hjelpsomme, høflige engelskmenn. Tok taxi til neste sted hvis strekningen ble for lang, men vi vandret rundt med tung ryggsekk ca. 5 timer hver dag, i god marsj-takt. Det er deilig å kunne gå og gå og la tankene flyte, og ta dagen som den kommer uten forpliktelser, bare mål.
 Klippene mot Dover var flotte, men vi ble advart å gå ytterst på klippen fordi det hadde regnet mye, og det var sleipt og glatt, så vi valgte en sykkelvei som gikk litt lengre inn fra klippen. Det var mange godt merket både gå og sykkel-veier på kryss og tvers, så turområdene der var strålende.
Regntøy hadde vi, men joggeskoene ble søkkvåte så da ble hotellets hårføner benyttet som sko-tørker, og det funket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar