torsdag 19. mai 2011

Øya Sardinia.

Farvel vakre Sardinia for denne gang. Vi sitter igjen med mange inntrykk, sett flotte landskaper og pittoreske landsbyer, og ikke minst, spist god mat og drukket god vin. Vi kommer gjerne tilbake igjen!

Fra byen Aggeus. En tiltalende landsby omgitt av spesielle granittformasjoner. De har et flott etnografisk museum med kunsthåndtverk. Små smijerns balkonger fyllt med blomster er alltid et flott skue.Var innom storbyen Olbia og lå over på et lekkert hotell som het Hotel Panorama. Et hotel i hay class med nyrestaurert lekre rom og en flott takterrasse på taket der vi så i alle himmelretninger.

Vi nærmet oss Costa Smeralda og der de rike og berømte boltrer seg. Stille feriesteder på denne tiden av året. Så det var bedre å komme til landsbyer der vanlige innbyggere bodde.En av de flotte hvite strendene der sjåfør Sverre konkurrerer med kartleser Terje. Om å gjøre å trekke inn magen her. Raske-Sverre reagerte raskt, Terje er litt seinere å står å vurderer først.

Fulgte kysten til Castelsardo. En malerisk by bygget opp mot en topp med en festning på toppen med et kurvflettingmuseum. Kurvfletting er denn byen kjent for og vi så gamle kvinner sitte å flette vakre kurver av dverpalmer, siv og asphodelus. Små smale pitoreske gater og innbydene, romantiske restauranter. Terje og jeg har en passiar.Vi kjørte langsmed kysten til Stinino og ned til Port Torres der vi inntok vår lunch. Turkisblått hav, tomme sommerboliger, milevis med hvite sandstrender, vakre båthavner, men så stille, så stille og ganske så folketomt. Tyderlig ikke sommersesongen ennå. Det var varmt og nyderlig med frodige blomsterenger ved veikantene. En ypperlig tid å reise på.

Det er greit å ta Ryanair fra Torp til Sardinia. Algehero er en koselig gammel by ikke langt fra flyplassen. Vi leide bil på flyplassen og overnattet på Hotel La margherita i gamlebyen i Alghero og overraskelsen var stor da jeg så innredningen av hotellrommet. Det er sjelden å se en innredning med gamle volumøse soverommøblement i vakkert treverk.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar