lørdag 9. mai 2009

Secilia, en vakker øy

Farvel for denne gang, vakre Secilia.
Siste natten tilbrakte vi i Trapani. Vi overnattet på hotell Modern. Denne utsikten hadde vi fra hotellvinduet tatt om natten. Mere romantisk utsikt enn dette kan man ikke få. Secilia anbefales på det varmeste. En kontrastens øy, med vekslende landskaper og utrolig frodig og vakker. Fly direkte fra Torp. Arrivederci!

Se på dette konditoriet med den lekre utstillingen. Fruktene i kurvene øverst er laget av marsipan. Mere delikat kan det ikke gjøres. Konditoriet befinner seg i middelalderbyen Erice, som har beholdt sitt middelalderpreg, men som er et turistmål med turistbusser parkert ved inngangen til byen.


Palermo er en stor by og ligger ved havet. Gamlebyen er utrolig flott med mange herskapelige, gamle bygninger, smale smug, spennende butikker og charmerende spisesteder, og mye atmosfære. Secilianerne vi møtte var hjelpsomme og imøtekommende. Den berømte mafian fra "Gudfaren" med Marlon Brando i en kjemperolle fra filmen møtte vi ikke, men vi speidet etter menn med mørke dresser, blankpussede sko, mørke solbriller og gull-lenker. Vi lå over på hotel Posta i gamlebyen, midt i sentrum, men i en trang bakgate så det var stille og rolig der. Spiste middag på Trattoria-Pizzeria "La Vecchia Strada". Et sted med god mat og mye atmosfære. Anbefales. I nærheten av hotellet, fikk det anbefalt der og det var braaaaaaaaaaaa. http://www.hotelpostapalermo.it/




Vi besøkte Villa Romana del Casale, som var et romerske jaktslott til en viktig romersk embetsmann. Det regnes som verdens best bevarte og mest omfattende romerske mosaikker. Mosaikkgulvene er bevart i sin helhet. Millioner av mosaikkfargete fliser er utformet som store bilder og dekker 3500 kvadratmeter gulvflate. ble bygget fra sent 200tallet til tidlig 300tallet. Har aldri opplevet makan, og det gjorde et uslettelig inntrykk Vi tok av ved Gela, og innover i landet.




Terje og jeg leker blomster barn i en av de mange frodige blomsterengene.






Sissel og jeg nyter utsikten fra en gammel borg. Et vakkert landskap med bølgende grønne åstopper fyllt med blomsterenger. Det var dyrket noe over alt, vinranker, korn, oliventrær, lite trær.







Å kjøre i trange byer var et pes. Håpløse parkeringsproblemer. Absolutt ALLE bilene hadde bulker. Denne bilen hadde bulker over alt, bortsett fra taket. Parkeringen tok kaka, en klaring på ca. 1cm på hver side til neste bil.








Se på havets delikatesser. Dette bilde er tatt fra et marked i Palermo. En skal snoke rundt i de små, trange gatene bak de elegante hovedgatene med shopping og der er det mange overraskelser og egne små samfunn og liv.









Dette er den mest delikate fiskebutikken jeg har sett både for gane og for syn. Tatt fra byvandring i Agrigento på kveldstid. De to nederste vinduene var akvarium.










En typisk liten fiskelandsby, og masse god fisk og skalldyr spiste vi, ferskt og smakfullt.











Vi besøkte Selinute som er kjent for sine greske templer. Bl.annet dette templet som er det største kjente fra oldtiden. her er rester av bygninger fra fønikere,grekere, kartagenere og bysantinere. Selinunte er grunnlagt i 628 f.kr. Her sitter Sverre opptatt med sin mobiltelefon, og Sissel og Terje koser seg blandt ruinene av gammel fortid. De ble besteforeldre for første gang i løpet av turen til en liten tulle og det var stor stas. Sissel og jeg var ute og shoppet babytøy, og begivenheten ble feiret med mat og god vin.












Vi har kjørt rundt på Secilia i fire dager, og det har vært et flott møte med en utrolig vakker øy. Rundturen vi hadde var første overnatting i Marsala, så fortsatte vi langs kysten til Sciacca, så videre langs kysten til Gela der vi tok veien inn i landet over fjellene til Erice og over til Palermo.
Langs kysten var det flatt med store områder med vinranker. Det var smakfull og god vin som ble produsert på øya. Spesielt var det hvitvinen som var fruktig og mye aroma i. Innover i lande var det et bølgede landskap med heier og fjell , knallgrønn og frodig med blomsterenger som jeg aldri har sett maken til så langt øyet rakk. Det var lite skog å se på øya der vi var. Ellers var det mye ruiner å se av borger og festninger. Secilia har en spennende historiefra Romeriket, for så å bli invadert av bysantinere, arabere, normannere, franskmenn, spanjoler og bourbonere, før den ble underlagt Italia. Erobrerne satte sine spor og bidro til øyas ulike lag av kulturer.












Havet rundt Secilia er turkisblått. Første natten lå vi på hotel Carmine i Marsala i nærheten av flyplassen. http://www.hotelcarmine.it/













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar