tirsdag 24. oktober 2017

Mat og vintur til Barolo, Piemonte, Italia.

 På vår vin og mat-tur til Barolodistriktet i Piemonto, ble vi møtt med vinstokker i rekke og rad oppover og nedover i et landskap i myke bølger. Her i områder ligger det ca. 600 vinpodusenter, store og små vingårder som produserer sine berømte Barolo viner. Her er det vingårder som er drevet i generasjoner.
 Da vi var der lå det en dis over hele landskapet og det var det visst ofte. Det hadde vært tørt i 3 mnd. og det var ikke vinprodusentene  så glad for- årets vær blir årets vin, og det er gode og dårlige vin år. Vindyrking er en vitenskap, og vi merket stor yrkes stolthet hos vinprodusentene.
 Vi besøkte flere vingårder, smakte på mye god vin, spiste mye god mat på flere av de gode restaurantene i området. Vi bodde på hotell Barolo som hadde sin egenproduserte vin fra sin vingård, med en praktfull utsikt over landskapet rundt. Et hyggelig hotell med atmosfære.
 En liten landsby med et slott på toppen, smale gater, små spisesteder, pittoresk og sjarmerende lå i gangavstand fra vårt hotell.
Restaurant Tota Virginia spiste vi lunch, 5 retter med god vin til. Topp sted med en imponerende vinlager av toppviner, og en flott utsikt.. Et sted for mat og vinfolk. De hadde noen rom som de leide ut der også. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar