mandag 23. mai 2016

Lisboa, Portugal.

 Vi besøkte Lisboa for første gang, og bodde på dette vakre hotellet: Hotel Avenida Palace midt i "smørøyet" i bykjernen med shopping og restauranter og flotte plasser i nærheten.
 Staselig får vi si vi bodde.
 Her har vi hotellet vårt sett fra en av de mange høydene i Lisboa.Store, hvite bygningen i forkant av bilde. På høyden bak ligger det mauriske slottet Castelo de San Jorge med en fantastisk utsikt over byen. De lokale gule trikkene fra 1800-tallet knirker seg oppover og nedover bakkene. Trikk 28. Utrolig sjarmerende.
 Castelo de San Jorge  eller St.Georges Slott på norsk ligger staselig på en høyde. Fantastisk sted. Det har vært mye liv på denne høyden gjennom historien. De eldste ruinene etter festningsverket er fra rundt 50 før Kristus da romerne tok kontrollene og begynte byggearbeidet sitt på høyden.
 Denne gamle trikken er en turistattraksjon, og går opp og ned til et utsiktsted. Det knirker og det piper, men vi kom oss både opp og ned.
I bydelen Belem i Lisboa ligger et verdenkjent konditori som har eksistert siden 1837. Pasteis de Belem. For et utvalg, såååååå lekkert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar