søndag 7. juni 2015

Anne Justs Have.

 Vi besøkte Anne Just fantastiske have skapt sammen med sin mann, arkitekt Claus Bonderups. Her sitter vi i hennes atlier og ser på en video der Anne Just forteller om oppbygningen av haven. Hun døde i 2009. Hun skapte sin have, og malte flotte blomsterbilder, laget skulpturer, og var kreativ på flere områder.
 Blomsterbilder fra haven.
 Det er en spennende vandring med overraskelser rundt hver sving. Her i et hjørne i hagen der en skulptur av en gris stod. Det hadde vært grisehuset.
 De begynte med dette haveprosjektet i 1991.og er i dag på 7.340m2 En overdådig frodighet i universalt blomster-univers. Vannbassenger, kanaler og frodig keramikk.
 Claus Bonderup tegnet huset de bodde i, et spennende hus der alle rom har dører som fører ut til haven. Innredningen er eksotisk og spennende.Det er flere hus i hagen, alle med særpreg.
 Claus Bonderup har nok mye av æren for strukturen i haven, og det ble en hage som er like overraskende og spennende som om man gikk i virvar av smug i gamle Roma, og aldri ante hva man ville finne bak neste sving. Anne Just tok seg av plantene og blomstene.
 Claus Bonderup bor fremdeles i sitt hus, men har overlatt driften til andre, og gartneren sørger for at det er blomster og vekster til enhver årstid.
En praktfull have som jeg anbefaler. Den ligger bare en halv times kjøring fra Hirtshals.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar