mandag 8. september 2014

Fot-tur i Cornwall, England.

 Årets fottur gikk til Cornwall. Fly fra Torp til Gatwick og fly derfra til Newquay og buss videre til St. Ives som er en sjarmerende by ved kysten der det var mange turister, butikker, kafeer og kunstgalleri. Det spesielle er den store forskjellen på flod og fjære, så båtene ligger tørrlagte på sandbankene når vannet går tilbake, to ganger i døgnet. Flotte badestrender i området der.
 Gamle steinhus pyntet med blomster er alltid et vakkert skue for øyet.
 Vår vandretur startet ved Zennor. En kyst-sti som gikk langs havet. Bratte klipper med lyng, stien som snodde seg som en snor langs klippene, og det dukket opp et hus overraskende alene på den ytterste klippe, som her. De hadde funnet sitt sted, der brusende bølger slo med stor kraft mot klippene.
 Engelske damer foran på vandretur, en norsk, langbeint bak.
 Stien gikk opp og ned langs klippene. Endel stein i stien så vi måtte se ned ganske mye, og det var forholdsvis anstrengende å gå, men en flott kystlinje og surfernes paradis.
Ganske slitende kom vi frem til vårt overnattingsted, The Old Manse, Vi traff en hyggelig engelskmann som kjørte oss det siste stykke. Engelske folk er utrolig hyggelige, høflige og hjelpsomme, har humor og humør. I LIKE!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar