torsdag 14. august 2014

Religion på Færøyene.

 Fra år 625 antar man at keltiske munker var de første fastboende mennesker på øya. Myten forteller atde ble fordrevet av de hedenske vikingene fra Norge, som mer eller mindre frivillig ble krisnet av vikinghøvdingen Sigmundur Brestirson. Færøyene var inntil reformasjonen underlagt biskopen i Nidaros. Her en av mange gamle kirker på øya.
 Nesten alle færøyinger er kristne. 84% tilhører den evangelisk-lutherske folkekirken. Den katolske kirke i Torshavn har 70 medlemmer.Her fra kirken Christanskirken i Klasvik.
 Dekrasjoner i Christianskirken er laget av en kjent kunstner. Runde tavler laget av trebiter, og malt. Det er mange etter hverandre og forteller om Jesus liv. Her har vi begynnelsen.
 og her er slutten.
 Klasvik er en flott by med en havn av fiskebåter. Det skulle være musikk-festival da vi var der, så campingplassen var fyllt av festglad ungdom.
Mange stauer var satt opp rundt omkring med minner om fiskernes strabasiøse liv på havet, og mange kom ikke tilbake. Tilbake satt enker og farløse. Her er mor og barn som sitter og venter og ser utover havet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar