torsdag 21. juli 2011

Sykkeltur på Hvaler.

Å sykle er å leve langsomt. Her er stopp på en gammel kirkegård. Gamle gravsteiner har alltid facinert.


Sykle er å leve langsomt. Mye kan oppleves på en sykkeltur. En frihet i ha med lite, og stoppe å slå seg ned der en vil.

Miniferja Ole. Her blir syklene lastet av. Båt videre til Engø i Sandefjord, og så var det å sykle hjem etter en flott tur i vakkert sommervær, med overnatting på Hotell Victoria i Fredrikstad.Tilsammen tok vi 8 ferjer. Her er vi på vei over til Tønsberg. Sverre fant seg en ung festlig fyr med rastafletter å prate med.

Sommerfølelse i Engelsviken. Her venter vi på nok en ferje.Kari lot seg inspirere av butikkinehaveren Ann-Kristin Rossver Stokkan som har sin egen blogg her: http://www.hellek-kristin.blogspot.com/

På Engelsviken besøkte vi en morsom interiørbutkk som het: Tid for harmoni. Butikken hadde utstilling inne og ute, med vakre stilleben og gammelt og nytt. Veldig inspirerende å se.Anlegget er nå fredet og er i dag museum, selskapslokaler, og er åpent for publikum på søndager. Frederlig og vakker park og hage rundt bygningene.

Sykkeltur er gøy. Kari, Gunnar, Sverre og jeg hadde en flott tur på Hvaler. Vi tok Strømstadferje over til Strømstad, og ferje derfra til Hvaler. Tok småferjer over på øyene der det ikke var biltrafikk, og kom i skikkelig feriemodus. Alle menneskene virket avslappet, rusla rundt, pratet sammen, tok en øl og en matbit på brygga, og tok livet i slowmotion. Skjærgården var trafikkert av store og små båter og badende mennesker. Inn i landet var det frodige blomsterenger. Her besøkte vi Elingaard Herregård, som har vært eid i forskjellige adelsslekter gjennom tidene, er nevnt i skriftlige kilder allerede i middelalderen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar