torsdag 21. april 2011

Gamle hager

og et glass rosa cava eller rosevin, så er vi der vi ønsker å være , i en stemningsfull tilstand. Drømmen om å skape noe er viktig, om det er en sinnstilstand en vil frem til eller noe mere konkret.

En liten duft av forgangen historie lager drømmer, drømmefangeren.Da jeg selv bor på "the top of the world" med utsikt over havet er det heller vanskelig å annlegge en italiensk hage. Men jeg har annlagt en italiensk krok . Et lite romantisk hjørne med en kopi av en gresk skulptur, en søyle med en gammel krukke med blomster, støpemøbler med snirklete mønster som jeg har malt lavendelblå. Et blomstrende tre bak, da blir det ja-takk-begge-deler. En litt skjermet krok med utsikt over havet. Sitte der med en cappuchino ell et glass rosevin, så kommer stemningen.

Jeg elsker gamle hager, gjerne i engelsk eller italiensk stil. Denne drømmehagen er fra Sitro Litreparken på Tenerife, og den er engelsk med små fontener, sitteplasser som rammes inn av planter og trær, buer med roser og små overraskende avlukker med skulpturer og benker. En stille,frederlig plass skjærmet av blomsterog busker. Et sted for å nyte stillheten og filosofere over livet, skrive ned tanker og skissere ned inntrykk en får på vei gjennom livet. Smale spennende stier som snirkler seg gjennom spennende vekster. Eller bare ta med seg en bok og sitte å lese. Det gir næring for sjelen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar