torsdag 25. april 2013

Familietur.

 En deilig trilletur med familien i den skarpe vårsolen. Her er Sverre, Espen og Ine som diskuterer ett eller annet. Kanskje de er enige om at det er en strålende vårdag!
 Skjønne Marselie sov godt i vognen sin. Hun prøvde å stritte imot, men med den deilige huskingen gled øynene igjen.
 Helmer lekte med hunden i vannkanten. Blikk stille på vannet.
Her er det noe spennende som skjer. Det er deilig å rusle rundt ved vannkanten en slik blikk-klar dag. Våren er endelig her.

tirsdag 23. april 2013

Vår i Roma

 Våren er en flott tid-i Roma også. En imponerende blomsterkledd vegg på Raphael hotel var et syn, et eksklusivt hotel i hjertet av Roma. Bo der neste gang-helt klart!
 Praktfullt blomstrene tre foran et stilig  hus. Intens rosafarge på blomstene.
 Lilla blomstrene busker som lå som  en "vegg"langs med muren.
 I Borgheseparken var det yrende liv av mennesker som nøt våren og varmen.
En slik stille grønn og rosa lunge i en ellers så hektisk storby er hvile for sjelen.

lørdag 20. april 2013

Gateliv i Roma

 Det er alltid spennende å gå gatelangs i Roma, mye å oppleve, og overraselser rundt neste sving. Som denne utendørs jazzkonserten med en fantastisk bakgrunn. Du snakker om atmosfære!
 Gatekunstnere finnes over alt, men makan til denne meditasjons-happening har jeg ikke sett før.
 En kunstner i arbeide, med perspektiv og bittesmå detaljer gjengitt nøyaktig , helt fotografisk.
Kjærligheten blir aldri for gammel som dette brudeparet her som jeg traff utenfor en kirke i Roma.

torsdag 18. april 2013

Borgheseparken.

 Dette bilde i Borgheseparken er tatt en kveld i Roma for 40 år siden. Vi hadde fått nytt kamera med selvutløser og syntes det var stas. Skulpturen heter Moses i sivet.
 Her er vi i den samme parken 40 år senere ved den samme skulpturen, vannbassenget rundt Moses i sivet er blitt utvidet og større, og skulpturen er mere innevokst, men opplevelsen var den samme. Fikk en amerikansk gutt som vasset i bassenget til å ta bilde av oss.
 Mens jeg satt der kom det en gutt som ville selge oss roser. Det samme skjedde for 40 år siden, da var det en gammel dame som skulle selge oss roser. Den gangen takket vi nei, nå takket vi ja. Gutten var søt og bandt en farget bomulls-snor rundt håndleddet mitt, og det skulle bety lykke.
En fin, varm dag på "gamle" tomter, og med gamle-og nå  nye minner som vi kan ta med oss videre i livet.

tirsdag 16. april 2013

På torget i Roma.

Vandre rundt på markedet i Roma er en fornøyelse både for gane og syn. Grønnsakene er sååå vakkert dandert, billedskjønt, og jeg vet ikke hva mye av det heter. Den vakre kåltypen her så ut som en blomst.
 Her var det mye lekkert, friskt og delikat.
 Her var det allverdens grønne ting av både salater, bønner og mye annet sundt.
 Krydder på maten og på tilværelsen må det være. Utvalget var stort og rimelige priser.
Blomster i de skjønnete farger-og hvilken duft.

mandag 15. april 2013

Roma-den evige stad.

 Peterskirken i Roma. Et sentrum for paven og katolisismen. Kirken er et praktverk med sin flotte kuppel og utsmykning. Det valfarter folk fra hele verden for å se denne berømte kirke som er 212meter utvendig, 187meter ,132m høyt til toppen av kuppelen
 Castel Sant`Angelo oppført som keiserlig mausoleum av Hadrian i 139 e.Kr. Vakker bro med store statuer står på hver side.
 Disse flotte draktene er tegnet av Michelangelo, og er usedvanlig vakre. Vaktene utenfor Peterskirken.
 Trevifontenen er et praktverk der mange turister står stinn for å bli fotografert. Et imponerende stort anlegg der havguden Neptunsom troner.
Min absolutte yndlings-sted i Roma er Pantheon. Satt der hver kveld før vi gikk ut med et glass hvitvin og betraktet mennesker som passerte forbi, og tenkte på alle de kjente menneskene oppover i historien som har passert her og stått og betraktet det samme, og tenkt mange de samme tankene. Et magisk sted. Roma er-og blir en EVIG BY.

fredag 5. april 2013

Våryr!

Når påsken er over, solen begynner å få tak, det drypper fra takrennene, sneen smelter, da kommer vårsuget. Jorden er fremdeles full av is, men jeg går ut for å se om det er noe tegn til liv, en ørliten spire som presser seg opp av bakken-hvilken lykke. Løkplantene er først ute, så kommer de andre etter. Selv har jeg sådd små frø inne som skal bli blomster og urter. Hele atlieet ser ut som et drivhus. Går og kikker etter lysegrønne spirer der også. Raker og rydder utendørs for å gjøre det klart til beplantning. Ser på hageblogger og lar meg inspirere. Planlegger min egen edens hage, full av frodige vekster. Våren er full av forventning og liv. Småfuglene er i gang med sin intense sang, full av glede i de små strupene. Våren bærer budskap om nok en frodig sommer.