onsdag 20. september 2017

Fottur på Mallorca. Fra Puerto de Soller til Deja.

 Årets fottur gikk på Mallorca. Vi bodde i koselige Puerto de Soller, og begynte vår vandring derfra og over fjellene til Deja, som var beregnet tur på ca. 3 timer. Det var en flott vandresti, godt merket, og fine steinsatte murer og steinsatte trappetrinn i stien. Det gikk opp og det gikk ned gjennom pinjeskog og gamle oliventrær, flott oversikt og turkisblått hav. Det var varmt , men vi gikk under skyggene på alle trærne langsmed stien og det virket svalende.
 Midt i stien, i en olivenlund, sto en ung mann og solgte nypresset appelsin juice, og det var en velkomment innslag i vandringen. Vannflasker hadde vi med oss, og det gikk med endel vann.
 Vakker steinsatt sti og blomstrende busker sendte ut deilige dufter, og det var spennende å se hva som befant seg rundt hver sving. Vakkert var det i fjellene, frodig og fint.
I fjellene hadde vi en stopp på en herskapelig, gammelt hus som er omgjort til en liten kafe, og der ble det kaffestopp og toalett besøk. Her titter JULIE ut av vinduet på toalettet. Gammelromantisk, helt klart. En fantastisk fin utsikt var det der over fjell, skog og vann. Vi kom til Deja, og derfra tok vi taxi tilbake til Puerto de Soller. Det var kun to taxi i Deja, og og mye venting før vi fikk tak i en. Men en flott tur som kan anbefaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar