mandag 11. januar 2010

En verden full av engler.

Englenes utseende har forandret seg oppover i historien, og disse babyenglene er jo utrolig søte da, lubne små barn med fugler i hånden. Ellers er Rubens engler de mest berømte og er gjengitt som glansbilder, nå er de trykket opp på krus og andre ting, til det kjedsommelige. Hva er det som gjør at denne engletrenden er kommet, man søker kanskje noe utenom seg selv, og engler symboliserer det samme som en god fe, en annen bevinget "person". Alver har vi også i eventyrbøkene. Ellers er det bekkengel, sotengel o.s.v. Historien om engler er så mangt, med englehiraki, der noen går i krigen, og andre har andre oppgaver. Sjefen er engelen Gabriel i følge historien. En engel beveger seg hurtigere enn lyden. Utenjordiske grublerier, men de fleste satser vel på de gode. De som gir fremgang og lykke.
Kirkegårdsenglene er en annen type engler, som vokter gravfreden. Vakre slanke, engler som kan være både jente og gutt. Noen av de ser tvekjønna ut.


Dette året må være englenes år. Det finnes engler over alt: på sengetøy, servietter, krus, lamper, såper o.s.v. De svever som en farsott over landet. Prinsesse Mærthas nye ettervært beryktede og berømte engleskole med etterfølgende englebok og englekurs er vel kjent gjennom mediene for det norske folk. Engler og hjerter på klær og på service. TREND kalles det visst. Det finnes så mange typer engler. Jeg falt for disse tykke, blide spillende engler som hadde et fornøyelig uttrykk i ansiktet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar