onsdag 11. juli 2012

Geiterams-saft.

 Det er tiden for å sanke geiterams nå. I år er de ekstra frodige og flotte. Geiterams-saft er nyyyyydelig, så her kommer oppskriften.
 125-150 friske geiteramsblomster (30-40g tørlet) 7-10dl farin, 25-30g vinsyre 1 liter kokende vann. Hell blomstene i en plastbolle sammen med sukker og syre. Slå kokende vann over og rør til sukkeret løser seg. La stå og trekke kjølig i 4-5 dager. Sil av. Hell på rene flasker. Saftkonsentratet blandes ut med vann eller farris etter smak foreksempel 1:6. Konsentratet holder seg kun en uke eller to i kjøleskap, oppbevares best i frysern hvis den ikke skal brukes straks.
En deilig sommerlig drink med en magisk farge. Kan godt blande litt vodka i hvis en skal ha en coctail. Ha en flott sommer i naturens forunderlige og velsmakende verden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar