mandag 13. april 2020

I disse KORONA tider.

 Plutselig ble verden vi lever i snudd på hodet. En annen fiende enn det verden var vant til inntok verden, Korona viruset som spredde seg utover verden i en rekordfart. Den angrep raskt og effektivt menneskene i mellom. Viruset kom fra et matmarked i Kina, og spredde seg utover  landegrensene. Ikke så rart kanskje når en stor folkemasse beveger seg hurtig fra den ene verdensdelen til den andre med en rask flyreise. Plutselig ble flyplassene stengt, flyene satt på bakken, landegrensene stengt, arbeidsplasser, skoler og barnehager. Hele verden ble lammet på et par  uker, all utendørsaktivitet stengt. Folk stengt seg inne i sine bopeler, og hadde ingen omgang med andre. Matbutikker, apotek var oppe, sykehusene ble fylt med syke mennesker. Det var plutselig som en var kommet til en innspilling av en skrekkfilm, og en selv var en av rolleinnehaverne. Tomme gater, tomme parkeringsplasser, og KORONA innformasjon på alle kanaler.
 Vi gjør det som vi får beskjed om å gjøre, holde avstand til andre, vaske hender, ikke ta på alt mulig der andre har berørt samme punktet. Økonomien stuper, arbeidsplassene står i fare, mange går konkurs. Mange skrekk senarier følger med. Folk blir vennligere mot hverandre, familien er nærmere i tankene enn før, en ny gruppe av arbeidsgrupper i samfunnet som holder hjulene i gang blir helter, og blir heiet frem i første rekke. Vi har en rik natur her i Norge som vi kan bevege oss rundt i uten å stå i kø. Naturen lindrer angst og usikkerhet.
Hvordan blir den nye verden som oppstår når dette skrekkviruset slutter. Ingen vet, men en ting er jeg sikker på, vi har drevet rovdrift i naturen, utarmet den, drept arter og mangfold, forsøplet verden med vårt forbruk som har til de grader utarmet den naturlige økosystemet. Vi trenger ikke alt det vi anskaffer oss av luksusting, og gjør oss ikke lykkeligere av den grunn. Ro og gå i dybden på oss selv kan vi gjøre når vi observerer ting i naturen, og hva den gir oss, helt gratis.  Bare vi blir oppmerksom på det. Fylle sjela med ro, og gi den opp voksne slekt den samme roen. Du er bra nok slik du er, lykken finner du ikke etter å hige etter ting, men å finne lykken inne i deg selv. Jeg er spent på oppvåkningen, og den nye verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar