fredag 27. februar 2009

Karneval


Denne uken har det vært karneval på Tenerife. Den er nest størst etter Rio, og det er sambarytmer hele uken, og døgnet rundt. Her i Puerto skjer det noe hver dag. Kåring av barne, ung dame og eldre damedronning. Det er kåring av beste kostyme, beste gruppe og dragdronning.

En spesiell feiring som jeg ikke har opplevd andre steder er sardinens begravelse. Det er en 150års tradisjon her på øya. En sardin i pappmache stor størrelse blir kjørt gjennom byen med en skokk sortkledde gråtekoner etter seg, som hyler og skriker uhemmet bak den. Mange av disse gråtende enkene er menn, og de taaarn ut denne kvelden med virkelig feiende flotte sorte kostymer og sort slør. Fisken stopper ved båthavnen der den blir brent, etterfulgt av et fantastisk fyrverkeri. Etterpå kaster enkene sløret går til plazaen der det er dans med fullt sambaorkester og fullt trøkk i alle barene som er rigget opp for anledningen. Ingen skal gå tørste og sultne derfra. Tradisjonen beskriver seg fra alle fiskerne som forsvant på havet, og alle enkene som ble igjen. Det er virkelig morsomt å se alle de rare, og fantasifulle draktene, og især mennene blir overdrevet feminine, vakler rundt på høye heler med eleganse, mens andre går som en kar. Blomstrete kjole, søt liten veske og bart er morsomt.

Selve avslutningparaden er flott, med alle dronningene, gruppene, barna i fantasidrakter. Den varer i 3-4timer, og er en kjempeopplevelse i farger,livsglede og sambarytmer.

1 kommentar: